2 Ocak 2008 Çarşamba

Enteresan Bir Hikaye

Bir mühendis olan Necdet Durmaz kendi otomobiliyle yolculuğa çıkmıştı. Çalışmakta olduğu firma tarafından görevlendirilmiş ve İstanbul’dan Malatya'ya gidiyordu. Bu ildeki fabrikada bir arızayı acilen gidermesi gerekiyordu.

Ancak yol üzerindeki Kırşehir'in Dere bayırını geçerken otomobili bozuldu. Hemen köylülerden yardım istedi. Akşam vakti olduğu için kimse bir şey yapamıyordu. Necdet Durmaz geceyi mecburen orada geçirecek, sabah olunca da yakındaki bir kasabaya otomobili çekilecekti.

Kendisine hemen Köy Misafirhanesi'nde yer verildi. Necdet Durmaz burada bir süre dinlendikten sonra muhtarın yanına gitti. Muhtar misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için her türlü ayrıntıyı düşünüyor, otomobilini de merak etmemesini sorunu çözeceklerini söylüyordu. Muhtar, Necdet Durmaz o gece köy meydanında düzenlenecek olan düğüne davet etti.

Mustafa Belli köy meydanına geldiğinde, bütün kalabalık oraya toplanmış eğleniyordu. Davullar zurnalar çalıyor, köy halkı halay çekiyordu. Bir süre sonra Necdet Durmaz gürültüden uzaklaşmak için kalabalığın arka tarafına yürüdü. Ağaçların başladığı yerde tek basına duran çok güzel bir kız gördü. Yanına yaklaştı ve onunla tanıştı. Bu genç Kız köyde öğretmen olarak çalışıyordu. İstanbul’dan gelmişti.

Birlikte koruluğun içinde yürüdüler. Hava oldukça serin olduğu için, Necdet Durmaz genç kıza ceketini verdi. Koruluğun bittiği yerde, tepe başlıyordu. Genç kız daha fazla eşlik etmemesini, evinin o tepenin ardında olduğunu söyledi. Orada ayrıldılar.

Necdet Durmaz ne o gece, ne de ertesi sabah genç Kızı aklından çıkaramadı. Onu tekrar görmek istiyordu. Köy muhtarına gidip, durumu anlattı ve genç Kız hakkında bir şeyler öğrenmek istedi. Ancak o bunları anlatırken, muhtar şaşkınlık içinde onu dinliyordu. Çünkü bahsettiği öğretmen geçen kış evinde çıkan yangında ölmüştü.

Muhtar Necdet Durmaz'ı ikna edemedi ve birlikte o tepenin ardına hala yıkıntıları duran eve gittiler. Necdet Durmaz'ın bunu anlayabilmesi olanaksızdı. Verdiği tüm bilgiler doğruydu ancak ona, bu genç kadının artik yaşamadığı söyleniyordu.

Muhtar sonunda dayanamayarak Necdet Durmazı genç kızın mezarına götürdü. Köy mezarlığına girdiklerinde onları bir sürpriz bekliyordu. Uzakta duran bir mezar taşının üstünde Necdet Durmazın ceketi asılı duruyordu. Enteresan bir hikâye.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

;) Ve bir öykü daha masallaşamadan sona erdi...

Unknown dedi ki...

Guzel di.

 
Müzik indir | Film indir |