25 Ekim 2007 Perşembe

Altin Pencereli Ev

ÇOK SENELER önce küçük bir çocuk her akşam bir tepeye çıkar, vadinin öbür ucunda yükselen tepenin zirvesindeki evin altın pencerelerine bakardı. Bu pencereler, batan güneşin ışınlarının altında, karanlık basıncaya kadar pırıl pırıl yanarlardı. Çocuk, bu altın pencereli evi yakından görmek için yanıp tutuşmaktaydı.
Bir gün, altın pencereli eve gitmek için babasından izin aldı. Koşa koşa vadiyi aştı. Altın gibi parıldayan pencereleri yakından görme isteği, onun karanlığın bastığını farketmesini önlüyordu.
Altın pencereli eve varmak için tırmanması gerektiği tepe pek dikti. Çocuk, nefes nefese yarı yola geldiği sırada, yorgunluktan yere çökerek uyuyakaldı.
Uyanınca, çok vakit kaybettiği için, acele etmes gerektiğini anladı. Bu arada gece de olmuştu. Çocuk tırmanmaya devam etti.
Şafak söktüğü ve güneş parlak tepenin üzerinde belirdiği zaman, çocuk çektiği yorgunluğun ve içini kemiren hasretin mükafatını gördü. Altın pencereli eve gelmişti... Bunca zamandır aradığı evi, garip şekilli çatısından tanıdı.
Fakat, evin pencereleri bildiğimiz camdandı. Hiçbiri parlak ve altından değildi. Hatta, toz içinde olduklarından, donuklaşmışlardı.
Çocuk hayretler içinde kalmıştı. Acaba altın pencereli ev bir rüya mıydı diye düşünmeye başladı. Bu düşünce ile altın pencereli eve arkasını dönüp vadinin öbür tarafındaki kendi evinin bulunduğu tepeye bakınca, gözlerine inanamadı. Altın pencereli ev oradaydı! Kendi evinin pencereleri, üzerlerine akseden doğu güneşinin ışınlarıyla altın gibi parlıyordu.

(Will Judy)

16 yorum:

Adsız dedi ki...

saol un

Adsız dedi ki...

Sağolun

Unknown dedi ki...

Çocukluk çağumın ders kitaplarından güzel bir hikayeyi bugün torunuma okumak benim için harika bir deneyim oldu.Yayınladığınız için teşekkürler.

ZeynepB dedi ki...

Çocukken okuduğum ve ders çıkardığım çok güzel bir hikayeydi.Üstelik bilimsel olarak karşılığı da var. Efsane , mit değil. Şimdi karşı kıyıdaki yansımayı görünce aklıma geldi. Ne güzel .

Ayça k dedi ki...

Unutmadığım tek öykü. Ve hiçbişey göründüğü gibi değildir.

Unknown dedi ki...

Çocukluğumun unutulmaz hikayesi çok güzel

Unknown dedi ki...

Benimde çocukluğumdan aklımda kalan bir kaç hikayeden birisi hatta bende her fırsatta torunlarıma anlatırdım iyi oldu burda karşıma çıktı teşekkürler

Unknown dedi ki...

Bu hikâye 1950 li yıllarda ilkokul 5.sınıf türkçe kitaplarında vardı.yazarı da Mahmut Şevket Esendal idi.

Unknown dedi ki...

Adım Mehmet Canbulut.

Unknown dedi ki...

1950'li yıllarda İlkokul 5. Sınıf Türkçe kitabında yer alan bu öyküyü hiç unutmadım. O kitapta bunun gibi daha birçok güzel öykü vardı. Kitabı birkaç yıldır arıyorum. Bir türlü ele geçiremedim. O kitabı bulabileceğim yeri 0 532 287 79 06 numaralı telefonumu arayarak bildirebilirseniz çok sevinirim. Her zaman iyiden, güzelden, doğrudan, doğruluktan yana olanların yolu açık olsun.

Unknown dedi ki...

Bu hikayenin tamamı yazılmamışsonu çokgüzeldi

Unknown dedi ki...

Bu hikaye İlkokul kitabımızda vardı, 1980li yılların sonu

Anonymous dedi ki...

DR AJAYI BÜYÜ EVİ BÜYÜK ATALARI TARAFINDAN MUTLU OLMUŞTUR.

Gey veya lezbiyen misiniz ve eşiniz sizi terk etti ama yine de onu seviyor ve tekrar hayatınızda olmasını istiyorsunuz, Dr Ajayi harika büyü tekeri bu iş için doğru kişi. İletişim Viber veya Whatsapp numarası: +2347084887094 veya E-posta: drajayi1990@gmail.com

Evlilik problemin mi var?
Adaletle ilgili sorunlarınız mı var?
Patronunuzla sorunlarınız mı var?
Çevrenizdekiler tarafından tehdit ediliyor musunuz?
Farkında olmadan para mı harcıyorsunuz?
Hamile kalmakta sorun mu yaşıyorsunuz?
Piyango büyüsünün büyük kazanmasını ister misiniz?
Geleceğini bilmek ister misin?
Eşinizi tatmin etmiyor musunuz?
Erkek arkadaşın seni terk mi etti?
Herhangi bir sağlık sorununuz var ve çözüm mü istiyorsunuz?

Viber veya Whatsapp Numarasıyla İletişime Geçin: +2347084887094
E-posta: tüm ihtiyaçlarınız için drajayi1990@gmail.com.
*GÜN 7 / 24 MEVCUTTUR.
* Sonuçlar %100 garantilidir.

Adsız dedi ki...

Bende hiç unutmadım buhikayeyi

Adsız dedi ki...

Bu hikaye benim de zihnimde yer etmiş ve feyz verici olmuştur. Bir de "Yamalı Dizler veya Yamalı Pantolon" diye bir okuma parçası anımsıyorum. 1992-1996 ilkokul din kültürü , çevre-sağlık-trafik-okuma ya da Türkçe ders kitabında olabilir. Hatırlayan varsa ve buraya yazabilirse sevinirim

Emine dedi ki...

Benim de unutamadığım nadide oykulerden biridir

 
Müzik indir | Film indir |